Internationale Vrouwendag 2019

Afgelopen vrijdag 8 maart jl. was het Internationale Vrouwendag. Ter gelegenheid van deze dag organiseerde Amnesty International Bergen op Zoom een schrijfactie in de bibliotheek. 

Het was een actie voor een groep van 3 vrouwen in Saoedi-Arabië, zij zitten in de gevangenis vanwege hun geweldloze inzet voor de vrouwenrechten in dat land. Ze worden er slecht behandeld, geïntimideerd.

Vele bibliotheekbezoekers, vrouwen en mannen, hebben onze petitielijsten ondertekend waarmee we de autoriteiten vragen om hen vrij te laten. Ook zijn er groetenkaarten geschreven om deze moedige vrouwen een hart onder de riem te steken. 

Een aantal bezoekers gaf aan speciaal voor deze 8 maart-actie naar de bibliotheek te zijn gekomen, en anderen werden geïnformeerd door de actieve en enthousiaste leden van de Amnestygroep Bergen op Zoom.

Wij willen graag iedereen bedanken voor hun bijdrage aan deze actie. De medewerkers van de bibliotheek verleenden alle medewerking aan onze actie, en ze hebben ons gastvrij ontvangen, waarvoor ook heel veel dank.

Verslag door Monique Wierckx.